דבק חם

עמוד האש

באחד משיטוטיי ברשת נתקלתי ברעיון ליצירת מעמד לעפרונות מדבק חם, בעדינות אומר שזה נראה לי די מיותר: כל כך הרבה עבודה בשביל משהו שאפשר להכין במיליון דרכים אחרות וכולן קלות יותר?! יחד עם זאת, משהו ברעיון הצית אצלי את המוזה והתחלתי לשחק עם זה. התוצאה והתוצר שלי – בית נר בצורת להבות אש.

דבק חם

מודה ומתוודה- כשהתחלתי ליצור אותו עדיין לא הייתי סגורה על המראה הסופי והקונספט. פשוט שיחקתי וניסיתי. כשהסרתי את הדבק הקר מקרטון החלב כבר היה לי ברור שלמרות שנדמה היה לי שאש היצירה קצת נחלשה אצלי לאחרונה- היא עדיין שם, בוערת בשקט כגפרור עומם ורק מחכה לטיפת חמצן כדי להתפרץ. רצף האסוציאציות שלי זרם בערך כך:
אש = חיים, אור, הגנה. הרי זה בדיוק כמו בסיפור יציאת מצרים:
וַה' הֹלֵךְ לִפְנֵיהֶם יוֹמָם בְּעַמּוּד עָנָן לַנְחֹתָם הַדֶּרֶךְ וְלַיְלָה בְּעַמּוּד אֵשׁ לְהָאִיר לָהֶם לָלֶכֶת יוֹמָם וָלָיְלָה. לֹא יָמִישׁ עַמּוּד הֶעָנָן יוֹמָם וְעַמּוּד הָאֵשׁ לָיְלָה לִפְנֵי הָעָם."

משם האסוציאציות לקחו אותי למחשבות על כך שמה רוצה כל הורה להיות עבור ילדיו, אם לא עמוד אש שמראה להם את הדרך ומגן עליהם מכל רע?! ומה רוצה בלוגרית אם לא להראות לעוקביה ועוקבותיה את הדרך הטובה ולחסוך התנסויות גרועות?!
אז הנה, חיברתי הכול, אש היצירה בוערת והעיקר- יש לי קונספט לעיצוב שולחן החג (ושרק נוכל כבר לחגוג עם המשפחה, אמן).

אז מה צריך ומה לעשות:

קרטון חלב/מיץ, נייר אפייה, נייר דבק, ספריי צבע (פירטתי אפשרויות נוספות בהמשך), אקדח דבק חם ונרות דבק.

צילמתי מגוון של נרות דבק חם

כדי להפנות תשומת זרקור לגוונים ולאורכים השונים. אלא פרמטרים חשובים. למה? כי זה משפיע על השימוש ובוודאי משפיע על המחיר. לא חוכמה לומר שבחנות א' המחיר הוא X ובחנות ב המחיר הוא X+10 ולכן חנות ב' יקרה, צריך להשוות גם את התמורה למחיר. והתמורה במקרה הזה היא כמות החומר.
דבר שני: הצבע. יש נרות שקופים, יש אטומים ויש צבעוניים ואפילו עם נצנצים (את אלו יותר קשה להשיג בארץ). הלבנים אטומים (למרות שכשהם נמסים הם נהיים שקופים, מה שחשוב זה המראה כשהם קרים. השקופים מצוינים לכל מיני יצירות אבל הם גם יותר יקרים (שוב, חשוב לזכור לצורך השוואת מחירים הוגנת) וגם נוטים להצהיב מה שעלול להשפיע על מראה היצירות בטווח הארוך. זה משהו שכדאי לזכור כשרואים כל מיני יצירות בפינטרסט.

אקדחי דבק חם

חשוב להבין שיש הבדל במטרות ובביצועים ולבחור אקדח שעונה על הצרכים. האם אני רק מתכננת להדביק או גם ליצור? אם אני רוצה להדביק דברים גדולים או פריטים עדינים שמצריכים ממש מעט דבק? האם יש לי חשמל ליד אזור העבודה או שאני צריכה אקדח אלחוטי? וכן הלאה.
מה הספק של המכשיר? (נמדד בוואט W ומשמעותו עבודה לזמן) ומה המתח? (וולט V כלומר נותן יותר עבודה ליחידת מטען). כי הם מעידים על יכולת חימום הדבק וחוזק המכשיר. טווח המחירים כמו טווח הביצועים הוא רחב מאד וכאמור לא מספיק להשוות מחיר, צריך להשוות ביצועים. לי יש שני אקדחים: זה שבתמונה, 80W חשמלי נקנה בטמבור עם נרות דבק שחורים שנגמרו לי בינתיים והפייה שלו טיפונת יותר עדינה . ואליו את השני שהוא W40, וקניתי בחנות יצירה בחצי המחיר. לשניהם אותו מתח (230 V). בעתיד אני רוצה אקדח אלחוטי בעל פייה צרה יותר (סביר להניח שיהיה חלש יותר אבל נראה לי מאד נח להדבקות קטנות).

זהו, אחרי שהסברתי וחפרתי, אפשר להתחיל:

1. יש לעטוף את קרטון החלב בנייר אפייה. למה? כי אם נעבוד ישירות על הקרטון הדבק החם יידבק אליו ולא נוכל להסיר את היצירה. אל נייר האפייה כלום לא נדבק.

2. בעזרת הדבק החם "ציירתי" מסגרת סביב הבסיס ואז עליתי למעלה בקווים גליים למראה של להבות. יש להקפיד שמדי פעם הקווים יגעו אחד בשני כדי ליצור מעין רשת שתחזיק את כל הקונסטרוקציה שלא תיפול.

דבק חם

אם יש בך חשש מלעבוד ביד חופשית – אפשר לצייר את הלהבות עם עיפרון על נייר האפייה ולעטוף את הקרטון כך שהציור יהיה מצדו האחורי של נייר האפייה. למה? אחרת העופרת תיצמד לדבק החם (רואים בתמונה). ביצירה הזו אני צובעת את הדבק אז זה לא כזה חשוב, אבל אם אני רוצה שהדבק יישאר "טבעי" – חשוב לשים לזה לב.

עכשיו אפשר פשוט לעבור עם הדבק החם על הקווים.
נר הדבק שלי נגמר באמצע אחד מבתי הנר אז החלפתי לנר אחר, ואפשר לראות את ההבדל בצבעים. אבל ליצירה הזו זה ממש לא משנה כי ממילא אני צובעת בסוף את הכל. אז אני סבבה עם ההבדל.

3. אחרי כמה דקות כשהכול התקרר והתייצב ניתן להסיר את הנייר מהקרטון ואת הדבק מנייר האפייה. בעזרת מספריי ציפורניים מנקים את היצירה מ"חוטי" דבק עודפים.
כל הסיפור הזה לקח לי 10 דקות כולל צילום השלבים ונשאר רק לצבוע.

הצביעה:

אפשר לצבוע עם לק ציפורניים. זה פחות יפה וגם לא ממש נורמלי (אלא אם אתן סופר משועממות ומחפשות איך להעביר את הזמן בבידוד), אפשר עם ספריי (זה מה שאני עשיתי). אפשר עם אקריליק אבל בגלל שהגימור של האקריליק הוא מט ואטום הוא פחות מתאים כאן.
אגב אני ריססתי עם ספריי זהב נצנצים, על הקרטון רואים את הניצנוץ, על הדבק החם פחות.

אחרי שסיימתי הבריק לי הרעיון להכין גם חבקי מפיות כאלה, אז עטפתי טיובה עגולה שהתאימה לי בקוטר ועשיתי בדיוק את או הדבר.

ועם אותו הרעיון ניתן לקשט אגרטלי פרחים, כלי הגשה וכל תוספת אחרת לשולחן.(אולי תצליחו לראות בתמונה מאחור את אגרטל הזכוכית שקיבל עיטור זהה)

בעת השימוש בדבק חם חשוב לשים לב ש:

למען הבטיחות 1- אקדח דבק חם הוא ובכן, חם. מאד. הוא אינו מיועד לשימוש של ילדות.ים וגם בגילאים הבוגרים צריך להיזהר על האצבעות מכוויות.
למען הבטיחות 2- יש לשים את הנר בתוך כוס/מיכל זכוכית. ואת הלהבות שלנו להניח סביב הכוס. אפשר גם "לצייר" עם הדבק החם ישירות על כלי הזכוכית אבל אז יש להקפיד שקוטר הכלי יהיה לפחות 6 ס"מ (ורצוי אף יותר) כדי להבטיח שחום הנר לא ימיס את הדבק החם.

צביעה בספריי

1. אך ורק בחוץ. 2. בתוך קרטון כדי לא לטנף את הסביבה 3. סבלנות! מרססים את הצד שרואים ואחרי רבע שעה מסובבים ומרססים את הצד השני . אם צריך חוזרים על זה שוב. 4. מרססים מרחוק! לפחות 30 ס"מ מרחק בין פתח הריסוס לבין הפמוט. למה? כי אם נרסס מקרוב יותר ייווצרו נזילות צבע וזה מכוער. אז לא להתפתות "לגמור עם זה מהר" ולרסס מקרוב. 5. לא לגעת עד שייבש. זה מתייבש די מהר אז נא להתאפק 😊 6. עדיף לרסס כמה פריטים יחד ולא אחד-אחד. 7. בסיום הריסוס נהפוך את המיכל ונרסס כשהוא הפוך (עומד על הראש) עד שלא יוצא יותר צבע. הפעולה הזו ממש חשובה כדי לנקות את צינור הריסוס והפיה ולמנוע סתימות.  8. לא לרסס לכיוון הפנים והעיניים. לא שלך ולא של אחר.ת

אני ממליצה להכין יותר מבית נר אחד. ככל שיש יותר בתי נר – ככה האפקט העיצובי והרעיוני מתקיים במלוא עוצמתו.

כמו שניתן להבין ההכנה ממש קלה והתוצר ורסטילי מאד מבחינת התאמתו לאירועים שונים ולא רק לפסח. למשל: לשולחן רומנטי כתאורת אווירה, לשולחן חג שבועות בזכות מראה הסנה הבוער, למשחקי אור בחנוכה ולכל שולחן שתתאים לו מדורה בוערת נניח שולחן בנושא לג' בעומר או פיקניק.

דבק חם

אז דבק חם זה מגניב ורב אפשרויות ואני מתכננת עוד אי-אלו יצירות אתו ולכן פתחתי לוח פינטרסט בנושא רעיונות ליצירה מדבק חם. הוספתי לכל סיכה בלוח התייחסות שלי: למה נעצתי אותה? האם הרעיון נראה לי טוב או שאולי חומר אחר יהיה טוב יותר לאותה המטרה? (משום מה כרגע הוא מראה כאילו רק אני יכולה לראות את ההערות, מקווה שזה יסתדר בקרוב). מוזמנות לעקוב אחרי הלוחות שלי בפינטרסט כאן.

מה עוד?

לא לשכוח לצלם ולתייג אותי בפייסבוק או באינסטגרם, בתמונות של השולחן המעוצב או מה שתצרו בעקבות הרעיון הזה. מבטיחה לשתף ולפרגן חזרה.

רחלי

שתפו והרבו יצירה בעולם:

לשיתוף בפייסבוק
להעברה בווטסאפ
לשליחה במייל
לשיתוף בטלגרם

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. רותם בילו

    אליפות !!!

  2. נאוה

    אין עליך
    רעיון מעולה

  3. דפי

    לא הבנתי ממה שזה עשוי ואחרי שהבנתי שזה מדבק חם, הופתעתי. נראה מתכתי לגמרי

כתיבת תגובה

רוצה לקבל הודעה כל פעם שעולה פוסט חדש?

רוצה לקרוא עוד? הנה כמה פוסטים מומלצים: